Haber

Davutoğlu: Anayasa yok sayılıyor, anayasasız bir ülkeye doğru gidiyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türk Personel Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay’ın düşürülmesine ilişkin, “Beğenmediğimiz Anayasanın bile kaldırıldığı, anayasanın kaldırıldığı bir ülkeye doğru gidiyoruz. anayasadan çıkarıldı.” söz konusu.

Davutoğlu, Saadet Partisi TBMM Küme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Can Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atalay meselesinin kişisel bir dava olmaktan çıkıp sembolik bir nitelik kazanmaya başladığını belirten Davutoğlu, dün TBMM Genel Kurulu’nda yaşananların Anayasa’yı yok saymak anlamına geldiğini öne sürdü.

Demokratik kazanımların da göz ardı edildiğini savunan Davutoğlu, “Hızla anayasasızlaştırmaya doğru gidiyoruz. Anayasa bizim için çok mu geçerli? Hayır. 12 Eylül Anayasası, muammalı yapısıyla Türkiye için zaten dardı. Hükümet Sistemi bunu daha da daralttı ve daha dar bir tünele soktu.” “Ama şimdi bizi daha vahim bir gelecek bekliyor. Anayasaya aykırı hale gelmiş, hoşlanmadığımız bu Anayasanın bile kaldırıldığı bir ülkeye doğru gidiyoruz.” dedi.

Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Atalay hakkında iki kez hak ihlali kararı verdiğini, ancak Yargıtay’ın bu kararları reddettiğini belirterek, TBMM Başkanı ve Meclis Başkan Vekili’nin TBMM 3. Ceza Dairesi lehine tavır aldığını söyledi. Yüksek Temyiz Mahkemesi.

Davutoğlu, “Önce Anayasa Mahkemesi’ni işlevsiz hale getirecekler, 2012’den bu yana Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuru hakkına yönelik atılan adımları görmezden gelecekler. Sonra mümkünse Anayasa Mahkemesi’ni kapatacaklar, mümkünse Türkiye’yi de çıkmaza sokacaklar” dedi. Uluslararası hukuk ve evrensel hukuk değerlerinin dışında, kendine kapalı bir hukuk sisteminin darboğazı.” değerlendirmesini yaptı.

“Senin izlediğin yol, yol değildir. Bir gün senin de bu adalete ihtiyacın olacak.” Davutoğlu, Saadet ve Gelecek partileri olarak demokrasi ve milli irade zarar görürse kardeşlerini bile tanımayacaklarını, kadim dostların karşısında haklarını ve hukukunu hatırlatmaktan geri durmayacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın dün telaşla “Bu Meclisi kapatıp gitme” çabasında olduğunu iddia ederek, “Bu görüntü bize yakışıyor mu? Bu görüntü AK Partililere yakışıyor mu?” Yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadele etmek için yola çıktığını kim söylüyor?” ” diye sordu.

İsrail’in eylemleri nedeniyle ilk kez kürsüye alınacağını belirten Davutoğlu, İsrail’in Gazze saldırılarına ilişkin karar üzerine Güney Afrika’ya Uluslararası Adalet Divanı’na başvurduğu için teşekkür etti. Davutoğlu, hükümeti İsrail’e karşı adım atmaya da davet etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine hakaret ettiğini belirten Davutoğlu, “Ülkemiz bu haldeyken, milletimiz yoksullukla mücadele ederken, dünyada zulüm artarken Sayın Bahçeli ile polemiğe girmek istemiyorum. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Açıkça söylüyorum, Türkiye’de siyasi polemik var.” “Bunu yapmak yerine, ona 1 dakika harcamak yerine, bin dakikamı dünyadaki mazlumların sesi olmaya ayırırdım.” dedi.

“Geçmişteki emeklerini çöpe atarak Anayasa’ya saygısızlık niteliğinde bir eyleme imza attılar.”

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Can Atalay için alınan kararı “utanç ve hukuksuzluk” olarak değerlendirdi.

Kaya, “Bu utancın, bu hukuksuzluğun iki baş mimarı vardı. Biri TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, diğeri de Meclis Başkanvekili Sayın Bekir Bozdağ. Çöpe attılar. Siyasete çıktıklarında söyledikleri büyük sözler ve geçmişteki çabaları, anayasaya aykırı eyleme birlikte imza atmaları.” dedi.

Bekir Bozdağ’ın inandığı değerleri bir kenara bırakarak görevini yerine getirdiğini belirten Kaya, “Bu günler geçecek ama bu hukuksuzluklar ve ayıplar sahiplerine yük olarak geleceğe taşınacaktır.” söz konusu.???

agacorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu