Haber

Çin’de Korkutan Ölümcül Virüs Deneyi: “Bu Çılgınlık Çok Geç Olmadan Durdurulmalı”

Çin’deki bilim adamlarının genetiği değiştirilmiş fareler üzerinde yüzde 100 ölüm oranına sahip bir virüs üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Virüs enjekte edilen farelerde hızlı kilo kaybı, uyuşukluk gözlemlendi ve gözleri tamamen beyaza döndü. Batılı uzmanlar deneylerin derhal durdurulması gerektiğini söylüyor.

Artık koronavirüs pandemisiyle ilgili olaylar hatırlanırken, virüsün Çin’deki hayvan pazarlarından yayıldığı iddia edildi.

Çin’de yeni bir çalışma ‘korkunç’ olarak tamamlandı.

NTV’de yer alan habere göre; Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi’nden bilim insanları, virüsü laboratuvar ortamında, insanlara benzeyecek şekilde genetiği değiştirilmiş fareler üzerinde test etti. Enfekte farelerin beş gün içinde önemli ölçüde kilo verdikleri, uyuşuk hale geldikleri ve gözlerinin beyaza döndüğü gözlendi.

Virüs enjekte edilen fareler 8 gün içinde öldü.

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmaya göre virüs, “Sars-CoV-2″ye benziyordu ve 2017’deki Kovid salgını öncesinde keşfedilmişti. “Bu, “GX_P2V”nin insanlara yayılma riskinin altını çiziyor ve benzersiz bir koruma sağlıyor. Araştırmacılar, SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için bir model oluşturduklarını yazdı. İfadelerini kullandı.

University College London Genetik Enstitüsü’nden epidemiyolog Francois Balloux, araştırmayı “korkunç” ve “bilimsel açıdan tamamen anlamsız” olarak nitelendirdi.

“Garip çeşitlilikteki insanlaştırılmış farelere rastgele bir virüsün zorla bulaştırılmasından öğrenilebilecek ilginç bir şey görmüyorum. Tam tersine bu tür deneylerin ters gidebileceğini görebiliyordum.

Stanford’dan emekli tıp profesörü Dr. Gennadi Glinsky, deneyle ilgili şunları söyledi: “Çok geç olmadan bu çılgınlığın durdurulması gerekiyor.” sözlerini kullandı.

sur-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu