Teknoloji

Bir rapora göre Apple, iPhone kadar etkili bir ürün hedefiyle kişisel robot pazarına girmeyi araştırıyor

Bloomberg News’in Çarşamba günü bildirdiğine göre Apple (NASDAQ:AAPL), şirketin “bir sonraki büyük şey” arayışının bir parçası olan kişisel robotik alanını araştırıyor.

Habere göre Apple’ın mühendislik ekibi, kullanıcılara evlerinde yardımcı olması amaçlanan taşınabilir bir robot için bir konsept geliştiriyor.

Raporda ayrıca, bir ekranı hareket ettirebilen robotik bir özelliğe sahip olduğu söylenen ve bir masaya yerleştirilmesi amaçlanan gelişmiş bir cihazın yaratıldığı da açıklandı.

Apple’ın robotik teknolojiye yönelik araştırmaları henüz ön aşamada ve bu ürünlerin tüketicilere satılıp satılmayacağı henüz belli değil.

Şubat ayında elektrikli araç (EV) projesini sonlandıran ve karma gerçeklik kulaklıklarına yönelik girişiminin kârları üzerinde önemli bir etkiye sahip olmasının birkaç yıl alabileceğini fark eden iPhone üreticisi, robotik teknolojiye geçiş yaparak ek gelir kaynakları arıyor.

Robotik, Apple’a yapay zeka (AI) alanındaki ilerlemelerden yararlanırken tüketicilerin ev ortamlarındaki rolünü güçlendirme şansı sunabilir.

Şirketin bu gelişmekte olan alandaki stratejisi halen şekillenmektedir. Masalar için akıllı ekran üretilmeye daha yakın olsa da, Apple’ın ürün yelpazesindeki yeri zaman içinde değişti.

Bloomberg, robotik projelerinin Apple’ın donanım mühendisliği bölümünün ve John Giannandrea tarafından yönetilen yapay zeka ve makine öğrenimi grubunun bir parçası olduğunu belirtti. Ev ürünleri konusunda uzmanlaşmış olan yöneticiler Matt Costello ve Brian Lynch, donanımın ilerlemesini denetliyor.

Ancak Apple, şu anda başlangıç araştırması olarak kabul edilen bu keşif projelerine resmi bir taahhütte bulunmadı.

Apple geçmişte üst düzey yöneticilerine otomobiller, evler ve karma gerçekliğin geleceğe yönelik ilgi alanları olduğunu bildirmişti. Otomobil projesinin askıya alınması ve Vision Pro karma gerçeklik başlığının halihazırda piyasada olmasıyla birlikte odak noktası, Apple’ın akıllı ev pazarındaki konumunu iyileştirmek gibi diğer olasılıklara kayıyor.

Apple, Cupertino’daki genel merkezinin yakınında, ev ortamını simüle eden gizli bir tesis yönetiyor. Bu tesis yeni ev teknolojisi fikirlerini denemek için kullanılıyor. Değerlendirilen bu fikirlerden biri de iPad’inkine benzer bir ekrana sahip yeni bir merkezi ev cihazı.

Apple, Steve Jobs zamanından bu yana iPhone kadar etkili bir ürün arayışında olsa da, şirketin geçen yılki 383,3 milyar dolarlık gelirinin %52’sini oluşturan iPhone ile karşılaştırılabilir bir başarı elde etmek zorlu bir görev.

Apple’ın yapay zeka uzmanları, robotik alanındaki girişimlerinin bir parçası olarak, robotların çeşitli eşyalarla dolu evlerde çalışmasına olanak tanıyacak algoritmaları araştırıyor.

Teknoloji devi, web sitesinde robotikle ilgili iş ilanlarını listeleyerek bu girişime adanmış ekipleri büyütmeyi planladığını gösterdi.

İş ilanlarından birinin açıklamasında “Ekibimiz, yeni nesil Apple ürünlerine yön verecek yapay zekayı yaratmak için modern makine öğrenimi ve robotik uygulamalarının ön saflarında yer alıyor” deniyor.

“Gerçek dünya için sofistike akıllı robotik sistemler ve deneyimler araştırma, tanımlama ve yaratma konusunda bize katılacak yaratıcı ve kendini işine adamış makine öğrenimi ve robotik araştırmacıları ve mühendisleri arıyoruz.”

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu