Haber

Arhavi Kültür Sanat Festivali Sona Erdi

UĞUR İSTANBULU

Artvin İstanbul’da 49’uncusu düzenlenen Arhavi Kültür Sanat Festivali sona erdi. Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu “Yeşilin tüm tonlarını ve denizin tüm mavisini bir araya getiren güzel ilçemizde festivalimizi gerçekleştirmek çok güzel bir etkinlik. 1974 yılında başladı ve bugüne kadar geldi ve pandemi nedeniyle sadece iki kez ertelendi ve süreç iyi işledi. Amacımız bu gökkubbede hoş bir ses bırakmaktı inşallah. O sesi de bırakacağız” dedi.

49. Arhavi Kültür Sanat Festivali sona erdi. Şenliğe Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun yanı sıra diğer ilçelerden belediye başkanları, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“AMACIMIZ GÜZEL BİR ÜCRET BIRAKMAK”

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu şunları söyledi:

“49. Arhavi Kültür Sanat Festivali’ni düzenliyoruz, güzelliklerle dolu bir festivali geride bırakıyoruz. Şu anda sportif yarışmalar çerçevesinde off-road yarışlarına katıldık. Türkiye’nin dört bir yanından yarışmacılar ve 28’e yakın yarışmacımız var. ve 4 kategoride yarışıyorlar kazasız yarışıyorlar inşallah yarışları bitireceğiz sadece o da değil yarışmaların ortasında plaj voleybolu da var futbol basketbol tenis maçlarımız onsuz devam ediyor Ayrıca önceki gün kültür yarışları yapıldı Hamsili ekmek ve Laz böreği yarışmaları yapıldı Havanda mısır yarışması düzenlendi Fındık toplama çay toplama yarışı yapıldı Yaşanan bir festivali geride bırakıyoruz. kasaplık dolu ve inşallah seneye 50. şenliğimizle hep bir arada tutacağız Şenliğimizi yeşilin her tonu mavinin her tonuyla ön plana çıkmış şirin ilçemizde yapmak çok keyifli bir etkinlik. denizin. 1973 yılında başlamış ve günümüze ulaşmıştır. Pandemi nedeniyle sadece iki kez ertelendi ve süreç güzel ilerledi ve bu vesileyle tüm belediye başkanlarımızı ve kaymakamlarımızı minnetle anıyorum ve onların sayesinde bugünlere geldik. Arhavi, Artvin’imizin güzel bir ilçesidir, bu nedenle Arhavi’den tüm Türkiye’ye ve tüm Artvinli hemşerilerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Artvin, Erzurum, Ardahan ve Rize’nin tüm ilçelerinden ve bir çok ilimizden halkımız festivalimize geliyor ve halkımızı festivalimize bekliyoruz, bundan sonraki festivallerimizin daha güzel geçmesini temenni ediyorum. Gece programlarımız güzel gidiyor. Müzik programlarımız dolu ve sağ salim atlatalım. Amacımız bu semada hoş bir ses bırakmaktı, inşallah o sesi de bırakacağız.”

“ARHAVİ’NİN TANITILMASINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Festivale katılan Deniz Yıldız, “Ankara’dan geliyorum ve her geldiğimde festivale denk geliyor. Festival güzel ve hoşuma gidiyor ve çocuğuma da yakışmış, özellikle bakıyoruz. tahta araba yarışına doğru.”

Şenliklere ve yarışmalara katılan Nermin Yüzüncü, “Bu yaştaki oğlum sayesinde hamsili ekmek yarışmasına katılıp üçüncü oldum ama güzel oldu, sorun yok” dedi.

Ardos Off-Road Kulübü Başkanı Hüseyin Güngör, “Sekiz yıldır kulüp başkanıyım, kulübümüz 2009 yılında kuruldu ve 49. Arhavi Kültür Sanat Festivali’nde 14. kez yarışmalarımızı düzenliyoruz. organizasyon, katılım güzel. Doğa temalı, denizimizi görün, ormanımızla içelim. Birbirine bağlı bir ilçede Arhavi’nin tanıtımına da katkımız oluyor.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu