Haber

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: Sizin acınız bizim acımızdır

Kahramanmaraş ve 10 il şiddetli depremlerle sarsıldı.

Hayatta kalanları kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen saat artıyor.

Birçok ülke Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri göndererek desteğini gösterdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yayınladığı video mesajında, deprem felaketinde Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenlerin derin üzüntüsünü dile getirdi.

“Şiddetli depremler büyük şehirleri yerle bir etti”

Steinmeier, “Pazartesiden bu yana Türkiye ve Suriye’den bize ulaşan vahim görüntüler var. Şiddetli depremler tüm şehirleri yok etti. 17 binden fazla insan öldü, on binlercesi yaralandı.söz konusu.

Bölgeyi vuran depremde insanların yataklarında yattığına dikkat çeken Steinmeier, şu ifadeleri kullandı:

Birçoğu hala üzerlerine çöken konut kalıntıları arasında mahsur kaldı. Birçoğu evlerini ve eşyalarını kaybetti. Kar ve soğuğa karşı savunmasızdır. Hayatta kalanların sevdiklerinin yasını tuttuğunu görüyoruz. Sevdiklerini aramak için çıplak elleriyle moloz kazan insanlar görüyoruz.

Bölgeden gelen görüntülerin uzaktan bile dayanılmaz dramatik sahneler olduğunu belirten Steinmeier, basına, enkaz altında kalan kızının elini tutan ve bırakmak istemeyen babayı hatırlattı.

“Sizin acınız bizim acımızdır”

Deprem bölgelerine yardımda bulunan herkese teşekkür eden Steinmeier, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şimdi Almanya’nın her yerinde yas tutan, ağlayan, umut eden ve korkan birçok kişiye; Afet bölgesinde yardımcı olamadıkları için kendilerini güçsüz hisseden insanlara sesleniyorum. Bugün hepinize söylüyorum. Acılarınızı görüyoruz, ağıtlarınızı duyuyoruz. Sizin acınız bizim acımızdır.

Bugünlerde harap olmuş şehirlerde ve burada bize yardım eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Şu anda yorulmadan çalışan o kadar çok insan var ki. Yardım taşıyanlar, bağış toplayanlar veya bağış yapanlar, Türkiye ve Suriye’deki akrabaları afetten etkilenen komşuların yanında olanlar. Ülkemizin adına tüm kalbimle teşekkür ediyorum; Danke, teşekkürler ve minnettarlık!

Depremde her şeyini kaybeden insanların artık yardıma muhtaç hale geldiğini vurgulayan Steinmeier, şöyle konuştu: “Felaket sahnelerinin yerini başka haberler aldığında bizim dayanışmamıza ve desteğimize ihtiyaçları olacak. İnsanlığımız talep görüyor ve talep edilmeye devam edecek!”söz konusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu